Zaandam, April 2017

Drie dagen van de meivakantie stonden in het teken van bijwonen en meedoen aan het EBG Landelijk Tienerkamp 2017. Wat ging eraan vooraf...

Met een dosis overredingskracht besloot ik samen met een aantal ouders de uitdaging aan te gaan om onze tieners te brengen naar het EBG Landelijk Tienerkamp 2017; met als thema: “Een nieuw hart zal ik u geven.” Ezechiël 36:26.
“Als je het niet hebt meegemaakt, dan kan je er niet over meepraten”, gaven wij de tieners bij het nadenken mee.”

Naarmate het tienerkamp dichterbij kwam, bekroop mij regelmatig het gevoel dat ik waarschijnlijk alleen naar Ermelo zou afreizen. Na ontvangst van het definitief programma deelde in de inhoud met onze tieners. Wat was ik verheugd toen ik aan de leiding van het tienerkamp kon meedelen, dat ik namens de EBG Zaanstad met vier tieners; 3 meisjes en 1 jongen zou het tienerkamp 2017 zou bijwonen.

Aankomst op de locatie; De Aalbertshoeve verliep de kennismaking onder alle tieners wat onwennig en troef. Gelukkig had onze enige jongen meteen aansluiting gevonden bij de drie jongens en vormden zij een (hecht) team. Na de lunch hebben we samen met de tieners de kampregels opgesteld, gevolgd door de kamerindeling en konden ze in groepjes aan de eerste activiteiten beginnen.

Vanaf dag twee groeide het groepsgevoel onder alle tieners steeds verder aan, met dank aan samenzijn, samenwerking en samenhang. De programma van de bonte avond was gevuld met verschillende opvoeringen van de samengestelde groepen. De groepjes kregen gedurende de dag de gelegenheid om met ieder met zijn of haar talenten e.e.a. voor te bereiden en waar nodig schoot de leiding bij. Na een overheerlijke BBQ met aansluitend corvee was het tijd voor een ieder om zich klaar te maken voor de bonte avond. Het programma met voordracht van een gedicht, dans opvoering, zang, instrumentaal en natuurlijk disco tot laat….. En nog even napraten onder het genot van een late snack.

Alle activiteiten onder leiding van de jong volwassenen van diverse EBG- deelgemeentes varieerden van ijsbreker, dans, sport, quiz, Bijbelkennis en geloofsverdieping, afgewisseld met lekker eten, de nodige snacks, boven het kampvuur marshmallows roosteren met zingen en dé finale: bonte avond + disco kregen tijdens de evaluatie veel tops. De meest voorkomende tip van de tieners: het tienerkamp was te kort.

Dag drie (laatste dag): begon heel vroeg. Net als de voorgaande dagen begon voorafgaand aan het ontbijt het een openingsgebed. Voor vertrek hebben leiding en tieners samen de accommodatie opgeruimd. En daarna was het tijd om afscheid te nemen. Dit ging gepaard met de nodige vertraging. Uiteindelijk toen we Ermelo uitreden was daar de eigen appgroep van de tieners.

Tijdens de terugreis heerste vooral blijdschap en vermoeidheid onder onze tieners en bij mij als leidster; dankbaarheid en voldoening. Bij thuiskomst waren we het unaniem eens met elkaar; het was leuk!

Een zusterlijke groet,
Jewell Filé-Kembel