In april heeft de Moravian Europese Jeugdleider conference 2018, Yorkshire, Uk plaats gevonden. Tijdens deze week zijn Jeugdleiders uit verschillende Moravian kerken binnen Europa samen gekomen.

Het thema van deze conference was:  ‘Telling the Story’

Er was gevraagd als wij allemaal een kinderboek wilde meenemen die voor jou in je kinder of volwassen leven indruk heeft gemaakt. En op verschillende creatieve manieren presenteerden wij onze boeken aan elkaar manieren en als afsluiting met een lied.

Wij hebben ook enkelen veld excursies gedaan zoals naar The Bronte Parsonage Museum in Haworth. Dit huis dat een museum is, behorende aan drie zusters die alle drie schrijvers waren. De familie Bronte is een van de meeste beroemde literaire families ter wereld Charlotte Bronte schreef Jane Eyre (1847) En de Lower Wyke Moravian Settlement die vanaf 1755 een Moravian gemeente is daar hebben wij een leuke rondleiding gehad en het ontstaan over deze Moravian gemeente verteld.
Met deze input werkten wij aan onze opdracht een boek schrijven over het ontstaan van de Moravian gemeentes wereldwijd. Dit boek wordt een digitaal boek met input van het ontstaan tot heden. Het was een leerzame inspireerde week om met andere collega’s te mogen brainstormen en input voor het boek op te zetten.

Farida de Randamie